Lokalpolitikk i 2015

Stanley, Pålan, Thor Magne, Annelin. Sist omtalt i en kommentar av Lars Petter Einarsson i Sandnesposten 20. August 2015. Det er en salig blanding av personligheter, men de bekrefter noe av det unike ved Sandnes. Kunsten å bry seg om folket.

Jeg har vært av og er vel tildels fortsatt en av dem som følger over gjennsomsnittet med på lokalpolitikken. På lik linje med lokalfotballen. Tippeliga og rikspolitikk trigger faktisk ikke like mye. Jeg var, og tror vel fortsatt at jeg er (om jeg har betalt…) medlem av Høyre. Før det var jeg medlem av KRF. Jeg leste partiprogram fra perm til perm og fant det partiet som matchet flest av mine kjernesaker. Nå bryr jeg meg katten om partiet!

Jeg er sakspolitiker. Kanskje vi burde stifte Sakspartiet. Jeg har enda tilgode å finne et parti som ivaretar alle mine kjernesaker, og går derfor på kompromis med flere saker når det gjelder rikspolitikk. Det er vel heller ikke annet å forvente. På lokalt plan i Sandnes, så kunne jeg faktisk vært medlem av hvilket som helst parti, om en da ikke blir kneblet i noen saker, og drevet god politikk for Sandnes. Etter å ha sett Stanley og Pålan (alltid vært Pålan for oss som fryktet han og Rovikgjengen på Øygard ungdomsskole…) i Valgsendingen til NRK, så har jeg tro på samarbeid mellom konstellasjoner så lenge motivasjonen er den samme; løsningsfokus for Sandnes sine fantastiske innbyggere.

Firkløveret som ble omtalt i kommentaren er alle skikket til å fremme god Sandnespolitikk. Min mening er at Stanley, Pålan, Annelin og sine venner har hatt en enkel jobb å drive god lokalpolitikk. Om det hadde vært Thor Magne og Signe, så hadde det gått like godt. I Sandnes har vi fortsatt så god oversikt over kommunen og behovene, at enhver politiker med gangsyn og sunt folkevett kunne drevet vår kommune. Nyansene er små i Sandnes, og spillerommet begrenset. Jeg bagatelliserer ikke, men tror ikke det er rakettforskning å være politiker i Sandnes. Til det er administrasjon og apparatet rundt for dyktige.

Og hvorfor engasjerer så ikke undertegnede seg mer i Sandnespolitikken? Enkelt svar; det er for mye sutring… Blant dette firkløveret er det til tider en retorikk og sutre mentalitet som ikke er dem verdig. Jeg vil igjen presisere at jeg bøyer meg i hatten og tar av meg støvet for dem når de er i godlynnet, men du all verden som de av og til kan sutre. Mulig det skal være sånn, men for meg tar det bort endel av troverdigheten når en ikke kan være mer overbærende. Denne kulturen orker jeg ikke å bli en del av, og blir frustret når det fyker kommentarer på sosiale medier. Det bør en heve seg over. Jeg er oppdratt til å kunne glede meg over andres suksess, og da blir det rimelig patetisk å lete etter småfeil hos motstandere kun fordi du er i opposisjon, eller posisjon for den del.

Jeg er faktisk for første gang alvorlig i tvil om hva jeg skal stemme ved kommunevalget nå 14. September. Jeg er stor fan av vår eminente optiker, han er for meg troverdig på alle punkter. Problemet er at han nok igjen blir holdt utenfor. FRP blir det ikke, det er et prinsipp. Selv om Pålan har blitt en likandes kar med mye fornuft og et sterkt engasjement for Sandnesbuen. Stanley har jeg fått en stor respekt for kun gjennom det vi opplever i media, og gjør en utmerket jobb for Sandnes. Nei, det blir nok en gang studium av partiprogrammer lokalt, og så velger jeg det som passer best. De som er partilojale kun for partiet sin del kan godt la være å stemme for min del. Her er det kjernesakene for Sandnes som er viktige, ikke hvem du helst vil ha med på en øde øy (da hadde ikke valget vært vanskelig Annelin…).

Mitt ønske hadde vært at firkløveret som nå har vært omtalt faktisk kunne funnet sammen i fred og harmoni hele gjengen. Da tror jeg igjen vi hadde kommet på nasjonalt TV som en merkelig suppe. Men for Sandnes, så hadde det vært en vinneroppskrift. Her har vi personligheter fra tre partier som hadde fanget majoriteten av hele Sandnes’s befolkning, og da snakker vi gjennomslagskraft og troverdighet. Kameler skal vi alle spise en gang, men en skal ikke undervurdere en god kamelbiff!

Godt valg, og hva som er mine kjernesaker får dere i et nytt blogginnlegg!

Leave Comment