Vestlandsferie 2015

 Takket være gode venner og en god kamerat så har vi lenge gått og gledet oss til første ferien for 2015. Vi har fått låne vår gode venn Bjarne sin bobil, en Carthago Chic 51, og skal på tur på Vestlandet med våre gode venner Elisabeth og Svein Arne. 

Tirsdag 23. juni var vi ferdig pakket inn i bilen, og klar for tur. Første etappe ble Bogafjell til Esso på Sandnes der Bodil ble plukket opp rett fra jobb. Avreisen ble ganske nøyaktig klokken 15:00 og turen gikk i rushtrafikk til Mortavika. Det var lite feriefølelse den første strekningen. Etter en god sørlandskompe på ferga, så kom trøttheten sigende. Da er det så praktisk å ha huset med seg, så det ble en hvil i veikanten allerede på Bokn! En times tid senere var vi på veien igjen, og da gikk det retning Åkrafjorden. Stoppet der og beundret Langfossen rett ved Markhus før vi fortsatte ned til Låtefoss. Vi er maks heldige, for det er flom i hver eneste elv, og fossene er majestetiske!

Herfra dro vi ned til Odda der det ble en obligatorisk stopp på Oddagrillen. Samme meny på oss stamgjester, kebab i pitabrød. Var behjelpelige med å scanne overnattingsplasser til en amerikansk familie som har funnet ut at Norge er et dyrt land å feriere i… Så dukker sannelig Andreas Meling opp på Oddagrillen, og det ble en hyggelig prat med gutten med fortid som spiss i Hana IL. Koselig! Så kom den store nedturen… Hadde tenkt oss opp til Skjeggedal rett opp av Tyssedal, men der var det sannelig kommet opp et skilt med forbud for bobiler. Amatører… Da satte vi nesen bort fra denne fiendtlige plassen og tok peiling på parkeringen ved Hardangerbrua. På vei dit begynte det å hikke i bilen, og den fusket mer og mer. Vi kom oss frem, og la oss til ro for kvelden på parkeringen der.

Onsdag morgen våkent vi rundt 08:30 og hadde en god frokost med egg og bacon. Toalettene ble åpnet av Mesta, og vi fikk dumpet gårsdagens meny. Filmet litt med drone før vi satte turen over Hardangerbrua og over til Granvin. Der stoppet vi med Skjervefossen på den gamle veien og fikk med oss noe av Ekstremsportveko der de varmet opp til utfor på rullebrett ned den gamle kleiva. Kult og spektakulært. Videre for vi til Voss for å se om vi fikk tak i dieselfilter til bilen, men det var ikke å oppdrive. Gav opp, og dro videre til Stalheimskleiva. Der ble det mer filming, og de spreke gikk ned hele veien mens undertegne dro ned med bilen. Derfra gikk ferden videre gjennom Gudvangentunnellen, og ned til Undredal. Det var noen år siden vi hadde vært der, så nå var det et koselig gjensyn. Videre gikk turen til Flåm der det ble en kort rast.

Så dukket Aurland opp som destinasjon, og der var det uaktuelt med tunnellsafari, så det ble veien over Aurlandsfjellet. Stoppet og filmet ved Stegasteinen, og dro videre opp på 1300 meter der det første nakenbadet i snøen fant sted. Stoppet også på et nytt sted som var laget til som heter «The Den – Hiet». Fantastisk stilig laget til i ei hule i fjellet. Videre ned til Lærdal der det ble vandring i gamle Lærdalsøyri, og blant de nye husene som var kommet opp etter brannen. Så en kjapp tur gjennom fjellet og over til Fodnes, og innover fjorden mot Årdalstangen. La oss til for kvelden like ved fjorden på en fin rasteplass, selvfølgelig sammen med en annen Carthago… Grillet hamburgere på egen grue. Deilig kveld.

Morgenstund ved Årdalsfjorden ble komplettert da 3 av oss kastet klærne og hoppet i elven for et morgenbad. Friskt, men vi ble nå reine. Kjøte videre via Årdalstangen til Øvre Årdal der vi tok av og inn på Tindevegen som går fra Øvre Årdal til Turtagrø. Maks lengde lov på kjøretøy er 10 meter på denne veien, og vi er 8 meter… Det ble en fin tur med brøytekanter og ny teknologi på høyfjellet; betalingsautomat for passering! Vel framme på Turtagrø dro vi litt opp i bakkene til utsiktspunktene på Sognefjellet. I tilfelle vi ikke kommer tilbake… Snudde, og dro ned via Fortundalen ned til Skjolden, Luster og til Sogndal. Kjørte via Fjærland til Skei der det ble litt handel på julebutikken. Så videre til Byrkjelo for å bunkre opp litt bakervarer og over Utvikfjellet. Så går det i ett med bygder innover; Innvik, Olden, Loen og til Stryn. Her nøt vi en god Pizza hos Napoli. Deilig! Kjørte litt tilbake og sov langs fjorden på en liten rasteplass. For en støy i løpet av natten!

Fredag dro vi inn igjen til Stryn, og da var det deilig vær. Shoppet litt Moods og andre ting før vi satte kursen vestover mot Tennfjord og Ålesund. Kjørte over Hellesylt og Stranda før vi parkerte hos svigers i Tennfjorden. Vi fikk som vanlig god servering, og etter en stund der tok vi turen videre inn til Ålesund der vi slo oss til ro på bobilcampen ved Skansekaien. Her tok vi trappa opp til Aksla i nydelig solnedgang, og en rundtur i byen. Ålesund er en fin by!

Lørdag morgen fikk vi en god frokost på Skansekaien, igjen med egg og bacon. Deretter satte vi kursen mot Åndalsnes. Her fikk vi handlet litt på Rema, før vi tok turen den lille milen opp til Trollveggen. Fantastisk vær! Så kjørte vi ned igjen og tok turen inn mot Trollstigen. Der stod det en kar og haiket i veikanten med ryggsekk, og som gode samaritaner så plukket vi ham opp. Det var Julian som var aus Deutchland og som var på tur uten mål og mening. Lang historie kort; han var med oss hele dagen og lå i telt utenfor bilen på Dalsnibba! Som sagt så plukket vi opp Julian og dro ham med oss opp til Trollstigen. Der var vi en stund og spiste på prkeringsplassen, samt badet i elva som renner langs det nye servicebygget. Vi ble sett rart på… Deretter salet vi opp igjen med Julian på slep og tok retning Gudbrandsjuvet. Videre derfra til Valldal, der vi unnet oss en softis. Spanderte selvfølgelig på Julian… Tok fergen fra Linge til Eidsdal og tok turen til Ørnesvingen der det ble mer droning. Gjennom Geiranger og nytt stopp på Flydalsjuvet. Derfra og opp på Dalsnibba. Der campet vi for natten, og fikk med oss en spektakulær solnedgang. Nydelig! Nå er det quell, og nye muligheter i morgen.

Søndag morgen var om mulig like vakker. Var oppe 05:45 og var for sein til soloppgangen, men du og steike så vakkert og stille likevel. Fikk meg en fotosession av fjellheimen badet i morgensol. Julian sov fortsatt godt i teltet sitt. Neste oppvåkning var rundt 09:00 og da var det like vakkert ute. En god frokost ble inntatt utendørs i kun kortbukse og t-skjorte på 1476 meter! Utpå formiddagen hadde vi ventet lenge nok, og vi lastet i bilen. Julian og Bodil tok syklene fatt, mens Elisabeth og Svein Arne jogget avgårde nedover til Djupvasshytta. Bodil og Julian traff vi igjen helt nede E136. En god mil i nedoverbakke. Derfra tok vi med oss Julian ned til Grotli skysstasjon der vi overlot ham til seg selv for å komme seg ned til Lom. Vi tok turen over Gamle Strynefjellsveien der de tre andre syklet de 2,3 milene over. Jeg kjørte over og filmet dem litt underveis. Derfra gikk turen ned til Oppstrynsvannet der det igjen ble et felles bad i Adam og Evas drakt. En god runde med såpe gjorde susen! Kjørte så raka vegen gjennom Stryn, og tok veien ut fjorden til Lote ferga via Hennabygda. Så ble det stopp i Skei på Esso for kveldsmat, etter en mislykket sightseeing i Sandane etter McDonalds, Burger King eller Starbucks. Derfra gikk turen til en flott rasteplass like før Jølster. Kveldsbad på Elisabeth og undertegnede.

Mandag morgen var det regn i lufta, men det ble morgenbad i nettoen på hele gjengen likevel. Til stor underholdning for dem som var igjen på rasteplassen. Etter frokost gikk turen via Førde opp til toppen og inn vei nummer 57 mot Dale. Koselig vei langs fjord og daler som endte opp på Lavik fergeleie. Derfra kjørte vi innover Sognefjorden og tok fjellveien over Stordal til Matre. Derfra dro vi inn til Modalen for å ha et bedre måltid, men det var stengt! Skuffende. Da kjørte vi litt tilbake og la oss til for kvelden på en åpen plass rett før Romarheim. God natt!

Etter en noe skuffende tur til Modalen fikk vi likevel en god natts søvn i veikanten ikke langt fra Romarheim. Der pakket vi fort sammen og kjørte avgårde for å finne en annen plass og spise frokost. Det ble like i veikanten langs E39 på en brygge langs fjorden. Blikk stille fjord, og strålende solskinn. Etter dette ble vi veldig varme, og kjørte kun noen får kilometer før vi fant en plass å bade. Det ble sjøbad denne gang, men like kaldt likevel.

Vi fikk i løpet av tiden kontakt med familien Mautitzen som var i Bergen. Da tok vi turen til Bergen. Vi parkerte på Fana Idrettspark og tok Bybanen inn til sentrum. Praktisk når du har så stor bil… Der koste vi oss med et godt måltid på TGF, mer shopping på Moods og hyggelig samkvem med familien Mauritzen. Noe unødvendig venting på to shoppende damer ble det også… Vi dro videre rett hjem og var hjemme i 23:00 tiden. Vasket og ryddet bil til 01:00 før det var kveld. Og alle var enige om at vi har hatt en strålende tur!

Leave Comment